2017 – Έκθεση σύγχρονης τέχνης στα Λαγκάδια ορεινής Αρκαδίας

2017 – Έκθεση σύγχρονης τέχνης στα Λαγκάδια ορεινής Αρκαδίας

Έκθεση σύγχρονης τέχνης στα Λαγκάδια ορεινής Αρκαδίας,
με την υποστήριξη της Living Country

Τίτλος έκθεσης «Είστ’ ούλοι φερμένοι;»
Κτίριο Μαθητικού Κέντρου Λαγκαδίων, κεντρικός δρόμος.
Ζωγραφική, installation, performance.
Διάρκεια έκθεσης 29/7/2017 – 30/09/2017.

Η Ζάννα Αρτέμη παρουσιάζει τη νέα της προσωπική δουλειά (ζωγραφική, installation, performance) στο χωριό Λαγκάδια Αρκαδίας, σε ένα εγκαταλειμμένο κτήριο του 1860, που η φθορά του χρόνου το κάνει να μοιάζει με έτοιμο σκηνικό θεάτρου.
Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Είστ’ ούλοι φερμένοι;» που σημαίνει «Έχετε έρθει όλοι;». Πρόκειται για ιδιωματισμό τοπικής διαλέκτου, η οποία διατηρείται ζωντανή στην ευρύτερη περιοχή έως σήμερα.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η ζωή θα κυλήσει αρμονικά και φέτος το καλοκαίρι στο πέτρινο χωριό των Λαγκαδινών μαστόρων, ήρθε η στιγμή να γεννηθεί και παρουσιαστεί αυτή η έκθεση σύγχρονης τέχνης, στο χώρο που της ανήκει, με σκοπό αφενός να προκαλέσει ερωτηματικά, απορίες και αμφισβητήσεις σχετικά με την υφιστάμενη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και αφετέρου να επαναπροσδιορίσει τη θέση του μέσα σε αυτήν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την αρμονική συνύπαρξη και των δύο πλευρών.

Κοιτάζοντας κανείς το χωριό από ψηλά, αφήνει το μάτι του να χαϊδέψει κλιμακωτά τα κτίσματα στις πλαγιές του βουνού, ακολουθώντας έναν σπονδυλωτό άξονα. Την ίδια εικόνα δημιουργεί και στο εσωτερικό του το κτήριο όπου λαμβάνει χώρα αυτή η έκθεση σύγχρονης τέχνης. Με άξονα τον μακρύ διάδρομο, μπορεί κανείς να οδηγηθεί σε πολλά δωμάτια. Κι όπως τα σπίτια του χωριού, έτσι και οι χώροι όπου στήθηκαν τα έργα έχουν να διηγηθούν μοναδικές ιστορίες, ακριβώς σαν κι αυτές που ξεπηδούν μέσα από τα κείμενα που η καλλιτέχνιδα έχει επιλέξει, για να συνοδέψουν τα εκθέματά της.

Προσεγγίζοντας θέματα όπως οι υπαρξιακές αναζητήσεις, η καρποφορία της γης και η πολυπλοκότητα της περιβάλλουσας χλωρίδας, αυτή η έκθεση μάς καλεί να μπούμε στον κόσμο της τέχνης, βλέποντας τα πράγματα αλλιώς. Όπως είπε κι ο Γιάννης Κουνέλλης, «Γι’ αυτό ο καλλιτέχνης γίνεται καλλιτέχνης. Για τα πράγματα που λείπουν».

Η Living Country τιμώντας τους καταστατικούς της στόχους και πιστή στην κοσμοθεωρία των μελών της, ενεργοποιεί τις πλατφόρμες έκφρασης που δημιούργησε, στην πατρίδα της πέτρας, στο χωριό Λαγκάδια της Ορεινής Αρκαδίας φιλοξενώντας σε αυτές ακόμα μία φορά πλήθος εικαστικών και πολιτιστικών δημιουργιών, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα πρωτεύουσα-επαρχία-πόλη-χωριό και δίνοντας την ευκαιρία στους καλοκαιρινούς επισκέπτες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους να απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι μέσα από ένα άλλο πρίσμα.

Μία έκθεση σύγχρονης τέχνης διακεκριμένης εικαστικού πλαισιώνεται από μία σειρά καλλιτεχνικών δρώμενων κατά τη διάρκεια του The Little Art Festival.

Σχεδιασμός – Οργάνωση – Υποστήριξη: Living Country
Δημιουργούμε το περιβάλλον. Μοιραζόμαστε την εμπειρία.
www.livingcountry.gr

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Google Plus